FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

WEDED BLISS

Daisypath Anniversary tickers

OUR GIRL

Lilypie Second Birthday tickers

OUR BOY

Lilypie First Birthday tickers

EL TIGRE (TIGRA)

PitaPata Cat tickers

Saturday, September 19, 2009

Berakhirnya Ramadhan Munculnya Syawal... Hanya tinggal 14 hari..

Salam semua...
Hari ini merupakan hari terakhir di bulan Ramadhan.. 29 Ramadhan 1430 Hijrah.. Tak banyak yang ingin aku ceritakan hari ini.. Penat semalam masih belum hilang. Ye la.. aku hanya sempat tidur selama 3 jam.. itupun, diselang seli dengan kejutan dari ibuku.. the best part, masa mama kejutkan bangun sahur, aku boleh tanya dia balik kenapa aku kena bangun?? hahaha.. kelakar kan.. Nampak sangat tak cukup tidur..


Pukul 8, aku dikejutkan pula oleh Abah.. pagi2 lagi sudah bising minta aku surf internet? cari syarikat pembentungan ape lagi yang ade kat Kedah ni selain dari Indah Water.. Aku dengan taik mata penuh ni.. bangun dengan malas sekali mengambil netbook ku dan mulakan pencarian.. Cari punya cari.. takde satu pun yang aku jumpe.. haishh!! memang saja nak uji aku ni. pukul 9 pagi, abah ajak mama gi pasar cari daging untuk buat rendang dan serunding.. duh! aku kena tinggal lagi.. yang tak bestnye, takleh sambung tidur.. kena habiskan keje semalam tu.. i.e kemas rumah..


Aku terpaksa akur dengan arahan mama tu.. ye la, kalau bukan aku siapa lagi kan nak tolong dia.. hanya aku saja yang dia bole harapkan.. tak tahu la raya tahun depan macam mana kalau aku takde.. Kesian mama.. aku ade kakak sulung.. tapi dia pun tinggal jauh dari mama and abah.. walaupun suami dia tinggal sebumbung dengan parentsku, but still tak banyak membantu.. almaklumlah.. mak aku bukan jenis yang suka buli menantu dia.. heheeh!! jadi selamatlah sape2 yang jadi menantu mak aku.. Konpem dia tak suruh korg buat keje punya la.. hihi.. tapi tak tahu la menantu pompuan cmne lak dia layan kan.. beware!! kahkahkah!!


Kemas punya kemas.. naik atas turun bawah.. naik tangga turun tangga.. adeh! capek aku dibuatnya.. tapi alhamdulillah akhirnya siap juga aku kemas rumah nih.. Tapi jangan fikir pulak entry kali ni aku nak tunjuk gambar rumah aku yang telah dikemaskan.. tapi aku nak tunjuk a glimpse of the bilik yang bakal aku diami nanti.. Dan tak lupa juga... dalam entry semalam, aku ade bagitau aku ade siapkan gubahan hantaran.. dan hari ini aku nak tunjukkan hasilnya.. walaupun ade setengah barang macam sweets and chocs masih belum beli.. tapi tula.. nak tunjuk jugak!

** Abaikan segala ape yang korang nampak disebalik cermin tu ok..

Ini keadaan dressing table dalam bilik aku tu.. hehe..saja je tambah daun2 and bunga roses tu..nak nampak mcm dlm garden..




** Colors may differ from its actual

Ketiga-tiga di atas ini pula, sebahagian dari hantaran yang dah berjaya aku siapkan.. Cuma perlukan sedikit final touch.. So, ape pendapat korg??

xoxo,

Absolute Biel



2 comments:

suehaz4429 said...

cntiknyer gubah sendiri..nnt leh ajr sy lak..hikhik...

ABSOLUTE BIEL said...

hihihi..boleh aje..
ni hasil tgk kerja tgn kwn2 yg buka bisnes wedding planner la ni..
nk gubah guna bunga fresh pun senang tau!..
nti kite organize bengkel ok..haha!
berangan!