FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

WEDED BLISS

Daisypath Anniversary tickers

OUR GIRL

Lilypie Second Birthday tickers

OUR BOY

Lilypie First Birthday tickers

EL TIGRE (TIGRA)

PitaPata Cat tickers

Thursday, June 9, 2011

Thank God finally its home! ;)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Akhirnya... Kat rumah jugak tempat dia setelah sebulan aku perap kat rumah aku di Shah Alam.
Seronok sangat bila finally dapat gi amik stroller ni...
Actually, this one was ordered thru my fren. She helped me bought it from UK factory.
Memang worth the buy la compare to Malaysia's RRP. Kalau kat sini if tak salah aku around RM1699 - RM1899

Tapi for this set from UK factory, aku dapat RM1300 nett. Ok la kan. Jimat around RM400-RM600.
The balance of 400-600 tu leh la buat belanja beli Baby Cot + Breast Pump which is next on my shopping list! hehehe!



This is the box - This stroller quite ringan. Even aku yg preggie ni pun leh buka n assemble sendiri. Cuma bahagian base/frame dia tu kena keluarkan slow2 skit la.. other than that, mmg very light.


Hahaha! Wahhh! tak pernah sesuka ni tgk stroller baby. :P



Tadaaa! In complete form... Very nice kan?

Mak Mertua aku tanya, "Nape merah? baby boy ke baby girl ni?
Hubby "tak kisah la mana2... Merah pun masuk dgn boy..." (tak bg tau Umi lg sbb nak tggu adik ipar scan dlu.. keji tak?)
Mak Mertua: "Berapa harga ni? Boleh pakai umur brp?"
Hubby: "dari lahir smpi besar pun leh pakai.. tengok ni! smbil buat demo...Harga, jgn tanya berapa.." (aku rs laki aku la yg paling excited. ape2 je benda yg dia beli utk baby, dia akan tunjuk pd Umi...)




Oh, this creature is verrryyyy the jakun. Kesian dia. Dari benda ni smpi kat rumah malam td, dia excited semacam je. Maybe ingat brg ni dia punya kot. Masa nak assemble pun dia sibuk2... even dah assemble pun dok cium2 bau stroller. Suka bau kedai agaknya.. :P
Kitorg everytime gi shopping, without failed belikan dia something. Well, haruslah cat's toys kan.. hehehe!


Okeh! itu je la kot utk entry kali ni. Later2 update lagi benda baru ok! ;)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

4 comments:

CikPuan Fara said...

alolo comelnya tigra. kalu jumpa nak peluk2 boleh tak? heheh geram.

nab, aku maseh ttc. doakan aku yer. hanya org yg pernah lalui ttc je tau camne rasanya kan huhuhuh :(

MR & MRS. RIDZ said...

hehe.. tigra mmg comel.
kena tgk dia secara 'live' lg best!!
mcm2 gelagat dia buat.. ;)

aku sentiasa doakan kwn2 aku beb..
bykkan berdoa ;)

Nuroll said...

yummies!! luv the red zapp...

MR & MRS. RIDZ said...

Nuroll: hehe.. yup... bli quinny bcos i simply love red! sesuai for boy n girl.. ;)