FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

WEDED BLISS

Daisypath Anniversary tickers

OUR GIRL

Lilypie Second Birthday tickers

OUR BOY

Lilypie First Birthday tickers

EL TIGRE (TIGRA)

PitaPata Cat tickers

Tuesday, August 2, 2011

29 weeks!



This is me @ 29 weeks. Sekejap je masa berlalu. Masuk 30 weeks dah kena start prepare baby n mommy bag semua letak dalam kereta..



At this stage, kaki aku mula membengkak. Tapi ttp degil nak merayap, berdiri lama2 semua. (tuntutan kerja memang begitu - berdiri lama2 dalam court :P ) Alhamdulillah selera makan makin bertambah. Masa 2nd trimester je mcm xde selera sikit. Sekarang, bukan setakat bertambah. Nampak ape semua aku ngappp! hahaha! berat pn naik 7 kgs dlm masa 1 bulan. apa macam? style x? Dulu nak sangat berat naik kan? haa, amik... padan muka aku!



Tengok gambar kat atas ni cukup lah menyatakan segalanya... Makin tembam, makin nampak macam Cikgu Rokiah (Mak aku.. hihi!). Tidur pun makin kurang selesa. Insomnia? Jangan cakap la. Pukul 4 pagi pun boleh berjaga lagi. Pastu, mcm ade satu perasaan kat area leher aku ni sebelum nak tidur. Semacam je dia berdenyut2. Tapi lama2 hilang la perasaan tu... Abaikan...



Semalam buat choc chips org order. Memula x rasa sakit kaki. Tapi bile aku bangun sahur, Ya Allah sakitnya tapak kaki. Macam ade orang cucuk dgn jarum. Nak jalan ke toilet pun rasa azab sangat. Tapi yg best, hobi aku naik turun tangga tetap diteruskan. Exercise beb! kata taknak kena minum air gula kannn... hehehe!



Tangan, jari pun tembam. Cincin nikah pun nyawa2 ikan je aku pakai. Cincin tunang apetah lagi. Memang ke laut la jawabnya... Ketat semua bagai. uhuk! Kemeja gi keje dah takleh pakai. Dulu masa 2nd trimester leh pakai lagi baju kemeja... Sekarang harap baju pregnant je la.. hik!



Kasut flats pun dah tak selesa pakai. Aku kena pakai comfy shoes mcm Clarks, Scholl or Hush Puppies. (Kalaulah suamiku baca entry ni... Alhamdulillah!) :P



Masa tengah time entry ni lak, kanak2 riang dalam perut ni berjoget sakan... Ape yg best ntah. Seronok pun ade walaupun ade time dia macam tetibe tendang sekuat hati! haha... Kadang2 tengah sedap2 tidur dia tendang sampai leh terjaga. Hubby cakap pernah sampai aku mamai2 tengah malam tension tak leh tidur sbb kena tendang.. teruk betol Mommy Sofea ni... Sian baby. Sape suruh mommy banyak sangat minum air kelapa kan... hahahaha! Padan muka lagi!



Berat baby sekarang dah 1.6 kg. Last week, 1.1 kg... Yeah, dia membesar bagai juara (errr... ke bagai bapak dia???) Kepala pun dah kat bawah. Tunggu masa je... ok, dah malas nak merepek panjang nanti ntah pape lagi yang aku taip. Last but not least, barang baby semua dah setel beli except for diapers! hooray! Baby cot, cradle all stuffs semua akan aku paksa nenek, atok, makcik, pakcik dia semua sponsor... Hahaha! Padan muka korg! :P

3 comments:

Mommy Aisy said...

wah! besar da baby dlm perut tu...time2 ni mmg kaki da membengkak. mcm i dlu. i dulu 36 weeks da deliver da...

rupanya baby da siap ada nama ek...ready sudah...looks like my mmg well prepared for this pregnancy.

take care!~

MOMMY SOFEA said...

mommy aisy: hehe.. 1st pregnancy kan.. excited dia lebih skit. especially ble nak dpt baby girl.. nti ade kwn! hooray! hehe.. apepun, thanks!

♥Layla Rahman♥ said...

cute sgt perut u!! hihi..mesti bb comel mcm mommy die kan?!!