FALL IN LOVE WITH MORE FREE TEMPLATES! CLICK HERE TO GET YOUR OWN SMITTEN BLOG DESIGN... »

WEDED BLISS

Daisypath Anniversary tickers

OUR GIRL

Lilypie Second Birthday tickers

OUR BOY

Lilypie First Birthday tickers

EL TIGRE (TIGRA)

PitaPata Cat tickers

Tuesday, June 26, 2012

My Designer's Collections Part II

Ok just a quick update. This entry bukan niat nak brag about my designer's collections. Just nk share2 info skit dgn pencinta high end brand ok.

All comments in this entry are based on my personal epxerience. Note that I am not the official spokesperson for these branded stuffs. :P

Furla keychain - menang contest kt ladyverde.blogspot.com.
 jarang pakai sebab ade sentimental value to me. 
tp mmg padu n best pakai. cuma kekadang rs cm berat skit. 

 Coach Poppy Petal Glam Tote 
Hubby beli masa mula2 pregnant kt Zara dlu. 
Spacious boleh campak mcm2 and seriously Zara dh eyed for this bag. hehe!

 My 2nd Longchamp - LC LM Metal in Pink Gold. 
spacious jgk! dan yg penting ringan!

My 1st Longchamp - spacious n tersangat ringan. open top.

  kalau korg jenis yg hot mama (ewahh!) atau masih kekalkan sifat keremajaan dlm diri.
 I'm telling u this bag is surely made for u.
 I even bt bag ni jadi diaper bag since the side compartment tu boleh bt tempat letak botol susu. hehe!

 My 1st coach shoes - kasut paling mahal pernah letak kt kaki. :P
Coach py kasut ni sebenarnya ade mcm2 material2. 
so, for this particular shoes, the sole terrsangaaaatttt la comfy! 
Sumpah tak tipu.
Kalau korg gi butik ade lagi kasut ni, tolonggglah beli! 
sumpah tak menyesal. 

Marc by Marc Jacobs (MBMJ) - kiranya sub kepada brand Marc Jacobs. 
(tak mampu beli MJ mahal sgt la darlingsss... Spend within ur means.)
So far, dlm semua beg yang aku dah ade beg ni la yang paling aku suka!
And seriously i have the intention of getting another one in RED! huhu...
Dah 6 bulan pakai ni. mmg beg ni deserved sbg pemenang dlm semua2 beg yg aku pernah ada. 
Why?
1. its full pebble leather!
2. Convertible - can be made sling or shoulder.
3. Tak berat n tak ringan
4. Nampak slouchy bila dah isi barang dalam beg tu
 (and the slouchy look yg menampakkan MBMJ ni sgt cantik bila di pakai!)
5. Seriously if u have children yg suka gigit2 beg. beg ni mmg tahan lasak!

Fitflop sandal - New in town. sangat comfortable compare to Clarks. 
Mahal? Harga tak logik?
Yess... Memula dulu aku pun rasa camtu. 
Tapi bila tgk 1 of my colleague suka sgt beli kasut ni. 
Aku pun try la kat outlet Fitflop kt Plaza Damas and also Great Eastern Mall.
Ape rase???
Superrrrr Duperrrr Hyperrr Comfortable!
Memang terbaik la sandal ni. Aku berani bagi 5 stars! 
Pasni Clarks boleh gulung tikar lah.. hahaha!
Cer korg gi try sendiri... Beli tau! confirm tak menyesal...
some more - lagi mahal harga, lagi comfortable fitflop ni.

 Clarks - kasut yg dah berkurun kat pasaran. Aku ingt lagi 1st time pakai Clarks ni masa darjah 4. 
Fuyooo! gila lah. tp masa tu bongok taktau Clarks ni designer jgk. 
Yela lgpun ms tu Clarks takde la mahal cm skrg. hehehe!
Clarks ni jgk antara brand kasut yg comfortable. buktinya? Aku masih pakai kasut ni as court shoes walaupun pregnant dh masuk 5 bulan. :P

 The Devil wears Prada! 
Sebenarnya tak intend pun nak pakai Prada dlm masa terdekat ni.
But since my junior colleague at 1st beli prada ni for her hantaran.
Tapi tak jadi sebab mak dia, dgn aku sekali ckp beg ni too simple for hantaran.
So she opt for Gucci and offered me to buy this. 
and i said, "like seriously?" (cewahhh2 kaver line...)
Note tht beli bag ni kt UK. i think kt Bicester. kt situ mmg ade Prada py outlet la. 
they said sgt murah compare dgn price kt Malaysia.
in fact, the person yg tlg belikan beg ni pun borong 2 Prada! OMGeeeeeee!!!
Perasaan aku dpt pakai beg ni? Ibarat impian jd nyata. utk org yg cm aku ni - average earners -  tak pernah termimpi nak pakai Prada at the age of 27. Well 27 lg ye. bln 12 bru masuk 28... hihihi.
tersangat ringan! material Tessuto. try lah Prada, and im sure u'll want more Prada!!! hahaha...

2nd Coach shoes - Kasut ni cantik comel tapi tak comfy sgt.
 ketat skit dgn kaki lebarku.
Tapi ramai puji kasut ni cantik n they envy me.

DKNY - my sports collection.
Dah jarang pakai sekarang. tak tau kenapa.
Mungkin terlalu banyak beg kot. hihi!
spacious ala2 LV neverfull.


Ok lah. I think that's all for now. Tak larat nak ngomel pjg2. Zara pun dh mcm mintak susu pulak. till then, gudnite!


Tuesday, June 12, 2012